RCD310

Garaż - sprzęt audio, nawigacje, radia CB

Re: RCD310

Postprzez dexter23pl » 11 lut 2013, o 17:59

jak jest L to rcd310 będzie działać ok
rurka to jest sprężyna chyba od kolumny kierownicy.

Ja bramkę wymieniałem bez demontażu czego kolwiek w kilka chwil
Avatar użytkownika
dexter23pl
Filantrop
 
Posty: 3565
Dołączył(a): 15 kwi 2012, o 12:12
Reputacja: 70
Województwo: śląskie
wersja wyposażenia: Trendline +
Dane silnika: 1,6 BGU, STAG4

Re: RCD310

Postprzez TIMMY » 11 lut 2013, o 18:03

dexter23pl napisał(a):jak jest L to rcd310 będzie działać ok
rurka to jest sprężyna chyba od kolumny kierownicy.

Ja bramkę wymieniałem bez demontażu czego kolwiek w kilka chwil


Dzięki za info! Czyli kolejny kłopot... jak zdobyć idealne RCD310 i jak przekonać
do tego zakupu żonkę :lol:

U mnie nad pedałami jest taka osłona jak po stronie pasażera.
Nie da się nic zrobić bez jej odkręcenia.
Avatar użytkownika
TIMMY
Żółtodziób
 
Posty: 66
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 21:00
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Reputacja: 0
Województwo: mazowieckie
wersja wyposażenia: Trendline + dodatki
Dane silnika: 1.6 BSE

Re: RCD310

Postprzez dexter23pl » 11 lut 2013, o 18:21

a no fakt. tą osłonę wystarczy odkręcić dwa torxy 20
Avatar użytkownika
dexter23pl
Filantrop
 
Posty: 3565
Dołączył(a): 15 kwi 2012, o 12:12
Reputacja: 70
Województwo: śląskie
wersja wyposażenia: Trendline +
Dane silnika: 1,6 BGU, STAG4

Re: Podłokietnik - manual montażu.

Postprzez BRUNO55 » 13 lut 2013, o 10:24

TIMMY napisał(a):Obrazek

A od czego jest ta rurka w kształcie grzałki do herbaty? :D


A to jest taka sprężyna od kolumny
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Avatar użytkownika
BRUNO55
Filantrop
 
Posty: 1219
Dołączył(a): 24 lis 2006, o 13:04
Lokalizacja: CRY
Reputacja: 14
Województwo: kujawsko-pomorskie
wersja wyposażenia: trendline po modach
Dane silnika: 1.9 TDI BKC LD5Q

Re: Podłokietnik - manual montażu.

Postprzez TIMMY » 13 lut 2013, o 13:22

Dzięki! :D
Avatar użytkownika
TIMMY
Żółtodziób
 
Posty: 66
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 21:00
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Reputacja: 0
Województwo: mazowieckie
wersja wyposażenia: Trendline + dodatki
Dane silnika: 1.6 BSE

Re: RCD310

Postprzez bolsfanwk » 28 lut 2013, o 14:55

no więc Panowie, zamówiłem sobie na allegro za 220 zł razem z wysyłką radio RCD 310 :)
i teraz takie pytanie,
patrzyłem tam pod kieerownicę, i z tego co widzę
to na tym module pisze
1K0 907 530C czyli nie nadaje się on? i trzeba będzie kupić inny aby radio RCD 310 mogło zastąpić moje obecne radio RCD 300 ?
bolsfanwk
Żółtodziób
 
Posty: 60
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 16:32
Reputacja: 0
Województwo: Małopolska
wersja wyposażenia:
Dane silnika:

Re: RCD310

Postprzez Krzycho » 28 lut 2013, o 15:02

fajna cena...
tam wymiana bramki na minimum L
Krzycho
MK5 '08 GT Sport ---> Kartoteka
Obrazek
w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila
Avatar użytkownika
Krzycho
Moderator
 
Posty: 5173
Dołączył(a): 27 mar 2011, o 22:02
Lokalizacja: Kraków
Reputacja: 79
Województwo: małopolskie
wersja wyposażenia: GT Sport OEM++
Dane silnika: 2.0TDI BMN

Re: RCD310

Postprzez bolsfanwk » 28 lut 2013, o 15:51

generalnie radio nie ma kodu, gostek mówił że dokłada oryginalną książkę od radia, ale tam kodu chyba nie ma,
bo niestety w nowych VW robią tak że kod zapisany jest automatycznie w aucie, i działa tylko w aucie do którego było
przeznaczone... jest to prawda? czy każde radio powinno mieć kod w książce ?

a po drugie co mam wpisać na allegro w wyszukiwarkę żeby znaleźć tą bramkę ? ma to swoją jakoś nazwę ?
bolsfanwk
Żółtodziób
 
Posty: 60
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 16:32
Reputacja: 0
Województwo: Małopolska
wersja wyposażenia:
Dane silnika:

Re: RCD310

Postprzez mettenos » 28 lut 2013, o 15:56

przy zakupie auta z tym radiem na wyposażeniu karta z kodem zawsze jest dołączona do książki serwisowej

bolsfanwk napisał(a):
a po drugie co mam wpisać na allegro w wyszukiwarkę żeby znaleźć tą bramkę ? ma to swoją jakoś nazwę ?


http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... 1K0907530l
Avatar użytkownika
mettenos
Admin
 
Posty: 6261
Dołączył(a): 13 sie 2008, o 10:49
Lokalizacja: 54.2412200°N, 17.8982589°E
Reputacja: 56
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: Ambition+
Dane silnika: BLS 7GN

Re: RCD310

Postprzez bolsfanwk » 28 lut 2013, o 17:15

no dobra, czyli np TO urządzenie będzie odpowiednie ?
tutaj chodzi o końcową literkę ? czyli w tym przypadku L ?

http://allegro.pl/modul-sterownik-gatew ... 54120.html
bolsfanwk
Żółtodziób
 
Posty: 60
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 16:32
Reputacja: 0
Województwo: Małopolska
wersja wyposażenia:
Dane silnika:

Re: RCD310

Postprzez dexter23pl » 28 lut 2013, o 18:35

będzie dobre
Avatar użytkownika
dexter23pl
Filantrop
 
Posty: 3565
Dołączył(a): 15 kwi 2012, o 12:12
Reputacja: 70
Województwo: śląskie
wersja wyposażenia: Trendline +
Dane silnika: 1,6 BGU, STAG4

Re: RCD310

Postprzez Krzycho » 28 lut 2013, o 22:15

mettenos napisał(a):przy zakupie auta z tym radiem na wyposażeniu karta z kodem zawsze jest dołączona do książki serwisowej



meet sorry ale bzdura :)
od któregoś tam roku przestali dawać karty by nie ułatwiać życia złodziejom, nawet na którejś stronie instrukcji jest to napisane, nawet takie foto kiedyś wklejałem na tym forum...
Krzycho
MK5 '08 GT Sport ---> Kartoteka
Obrazek
w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila
Avatar użytkownika
Krzycho
Moderator
 
Posty: 5173
Dołączył(a): 27 mar 2011, o 22:02
Lokalizacja: Kraków
Reputacja: 79
Województwo: małopolskie
wersja wyposażenia: GT Sport OEM++
Dane silnika: 2.0TDI BMN

Re: RCD310

Postprzez mettenos » 28 lut 2013, o 22:55

Krzycho napisał(a):meet sorry ale bzdura :)
od któregoś tam roku przestali dawać karty by nie ułatwiać życia złodziejom, nawet na którejś stronie instrukcji jest to napisane, nawet takie foto kiedyś wklejałem na tym forum...


to mnie uświadom od którego bo -

2003 Lupo ma
2004 Golf ma
2007 A3 ma
2009 A6 ma

dalej nie wiem ale to chyba mało istotne w tym temacie bo kolega zakładający temat ma 2004 a w tym roku karty były przynajmniej w EU czy w PL - nie wiem, może masz rację
Avatar użytkownika
mettenos
Admin
 
Posty: 6261
Dołączył(a): 13 sie 2008, o 10:49
Lokalizacja: 54.2412200°N, 17.8982589°E
Reputacja: 56
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: Ambition+
Dane silnika: BLS 7GN

Re: RCD310

Postprzez zbyńo.ko » 28 lut 2013, o 23:05

Witaj, a tu masz wszystko opisane co i jak, odnośnie tej wymiany sterownika Gateway. http://furmanka.blogspot.com/2010/03/mk ... -j533.html
Avatar użytkownika
zbyńo.ko
Filantrop
 
Posty: 1056
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 08:43
Lokalizacja: NKE
Reputacja: 38
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
wersja wyposażenia: trendline
Dane silnika: BRU 1,9TDI

Re: RCD310

Postprzez Krzycho » 28 lut 2013, o 23:27

mettenos napisał(a):
Krzycho napisał(a):meet sorry ale bzdura :)
od któregoś tam roku przestali dawać karty by nie ułatwiać życia złodziejom, nawet na którejś stronie instrukcji jest to napisane, nawet takie foto kiedyś wklejałem na tym forum...


to mnie uświadom od którego bo -

2003 Lupo ma
2004 Golf ma
2007 A3 ma
2009 A6 ma

dalej nie wiem ale to chyba mało istotne w tym temacie bo kolega zakładający temat ma 2004 a w tym roku karty były przynajmniej w EU czy w PL - nie wiem, może masz rację


ejjj my tu mówimy o RCD310 a nie RCD300, może do audi dają karty kodowe w co nie chce mi się wierzyć ale na 100% nie ma ich teraz w VW, golfy mk6 ich nie miały i strona 9 instrukcji do radia RCD310 jest tego dobrym przykładem...

Obrazek

prawdopodobnie od 2007/2008 przestali dawać karty, dla nich to czysty interes... sprzedajesz radio to idziesz do nich po kod... jak się nie umiesz wykłócić to bulisz
Krzycho
MK5 '08 GT Sport ---> Kartoteka
Obrazek
w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila
Avatar użytkownika
Krzycho
Moderator
 
Posty: 5173
Dołączył(a): 27 mar 2011, o 22:02
Lokalizacja: Kraków
Reputacja: 79
Województwo: małopolskie
wersja wyposażenia: GT Sport OEM++
Dane silnika: 2.0TDI BMN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car-Audio / Navi / CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Reklama w serwisie ]  [ Zostań klubowiczem ]  [ Zapytaj o sponsoring ]