Przyciski na tunelu srodkowym

Fotele, tapicerki, deski rozdzielcze, wygłuszenia...
konixxx
User
Posty: 7
Rejestracja: 24 lip 2008, 23:42
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka:

Przyciski na tunelu srodkowym

Postautor: konixxx » 02 sie 2008, 19:20

jako ze problem z silownikiem wysprzeglajacym rozwiazany a odpowiedzi nie bylo to edytuje posta bo mam pytanko: czy obok przycisku od ESP w innych wersjach sa jakies inne przyciski? mile widziane screeny

Awatar użytkownika
MATI709
Żółtodziób
Posty: 55
Rejestracja: 23 sie 2008, 12:28
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka: brak
Lokalizacja: Rzeszow

Postautor: MATI709 » 24 sie 2008, 9:31

U mnie jest tylko przycisk od ASR a w mojej wersji chyba niema takiej mo¿liwo¶ci ¿eby wy³±czyæ ESP.

Szpandel
Fan Forum
Posty: 143
Rejestracja: 12 lis 2007, 22:14
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka:

Postautor: Szpandel » 24 sie 2008, 9:45

ja mam ASR zamiast ESP i u mnie obok jest dioda od alarmu/immo(nie wiem dokladnie ;) )

wiem, ¿e tam moze znajdowac sie rownie¿ przycisk od trybu winter, oznaczony literk± W, który pomaga, np. ruszac zim± :>


MATI, je¿eli masz tylko przycisk ASR, to znaczy ¿e nie masz ESP.
pozdr.

Awatar użytkownika
MATI709
Żółtodziób
Posty: 55
Rejestracja: 23 sie 2008, 12:28
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka: brak
Lokalizacja: Rzeszow

Postautor: MATI709 » 24 sie 2008, 10:16

Szpandel pisze:ja mam ASR zamiast ESP i u mnie obok jest dioda od alarmu/immo(nie wiem dokladnie ;) )

wiem, ¿e tam moze znajdowac sie rownie¿ przycisk od trybu winter, oznaczony literk± W, który pomaga, np. ruszac zim± :>


MATI, je¿eli masz tylko przycisk ASR, to znaczy ¿e nie masz ESP.
pozdr.


Ale kontrolka od ESP sie swieci jak odpalam.

Awatar użytkownika
Mettenoos
Admin/Tropiciel Spamerów
Posty: 6487
Rejestracja: 13 sie 2008, 11:49
województwo: pomorskie
auto: Audi
wersja wyposażenia: Inna
silnik: 1.9 TDI BLS
kartoteka: brak
Lokalizacja: 54.2412200°N, 17.8982589°E

Postautor: Mettenoos » 24 sie 2008, 10:34

MATI709 pisze:U mnie jest tylko przycisk od ASR a w mojej wersji chyba niema takiej mo¿liwo¶ci ¿eby wy³±czyæ ESP.


jak masz tylko przycisk ASR to nie masz systemu ESP, a jak masz przycisk ESP to masz ESP+ASR
Jeśli uważasz że pomogłem - kliknij przycisk reputacji ;)

VCDS przydatne informacje, kodowania

Awatar użytkownika
MATI709
Żółtodziób
Posty: 55
Rejestracja: 23 sie 2008, 12:28
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka: brak
Lokalizacja: Rzeszow

Postautor: MATI709 » 24 sie 2008, 10:46

Mam takie pytanko czy kto¶ mo¿e mi pokazaæ jak wygl±da kontrolka od ASR i ESP czy jest to jedna kontrolka i ta sama.

Awatar użytkownika
Mettenoos
Admin/Tropiciel Spamerów
Posty: 6487
Rejestracja: 13 sie 2008, 11:49
województwo: pomorskie
auto: Audi
wersja wyposażenia: Inna
silnik: 1.9 TDI BLS
kartoteka: brak
Lokalizacja: 54.2412200°N, 17.8982589°E

Postautor: Mettenoos » 24 sie 2008, 11:00

MATI709 pisze:Mam takie pytanko czy kto¶ mo¿e mi pokazaæ jak wygl±da kontrolka od ASR i ESP czy jest to jedna kontrolka i ta sama.


jest to jedna i ta sama kontrolka na desce rozdzielczej, a je¿eli masz przycisk ESP - to masz ESP + ASR, masz przycisk ASR to masz tylko ASR
Jeśli uważasz że pomogłem - kliknij przycisk reputacji ;)

VCDS przydatne informacje, kodowania

Awatar użytkownika
MATI709
Żółtodziób
Posty: 55
Rejestracja: 23 sie 2008, 12:28
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka: brak
Lokalizacja: Rzeszow

Postautor: MATI709 » 24 sie 2008, 11:32

Mam tylko ASR tak wiêc t± ubo¿sz± wersje.
:cry:

Awatar użytkownika
krz_p
Filantrop
Posty: 2205
Rejestracja: 12 lut 2007, 13:19
województwo: wielkopolskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: GTI
silnik: 2.0 TSI BWA
kartoteka: viewtopic.php?f=8&t=276

Postautor: krz_p » 24 sie 2008, 16:11

obok przycisku od ESP/ASR kolejny jest od zapamiêtania ustawienia ci¶nienia w oponach
trzeci od lewej chyba zawsze jest pusty a ostatni od tryby winter dla DSG w GT
Golf V GTI
Obrazek

adam75
Żółtodziób
Posty: 32
Rejestracja: 11 paź 2007, 18:55
województwo: pomorskie
auto: Golf Mk5 Plus
wersja wyposażenia: Sportline OEM+
silnik: 2.0 TDI BKD+
kartoteka: brak
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: adam75 » 24 sie 2008, 21:02

u mnie jest jeszcze oprócz ESP przycisk SET z symbolem oponki, s³u¿y do ustawiania czujnika ci¶nienia w oponach, a raczej kalibracji np po dopompowaniu kó³
Golf V Plus 2.0 TDI Sportline + kilka modów

MI4
User
Posty: 16
Rejestracja: 25 mar 2008, 12:18
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka: brak
Lokalizacja: W-wa

Postautor: MI4 » 25 sie 2008, 10:37

zadam lamerskie pytanie: od czego jest ten przycisk ASR??? tez go mam ale nie dokoñca wiem za co jest on odpoiwedzialny :oops:
Golf V 1.6 BSE (102 KM) 2007 r.

Maciej (bzik)
Żółtodziób
Posty: 88
Rejestracja: 04 sie 2008, 8:08
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka:

Postautor: Maciej (bzik) » 25 sie 2008, 10:41

MI4 pisze:zadam lamerskie pytanie: od czego jest ten przycisk ASR??? tez go mam ale nie dokoñca wiem za co jest on odpoiwedzialny :oops:

Wikiepdia pisze:System kontroli trakcji – system zaliczany do grupy systemów Advanced Vehicle Control Systems (albo Automated Highway Systems), którego g³ównym zadaniem jest niedopuszczenie do nadmiernego po¶lizgu kó³ pojazdu podczas przyspieszania (objawiaj±cego siê ich buksowaniem). Po¶rednio systemy takie mog± wp³ywaæ równie¿ na polepszenie w³a¶ciwo¶ci trakcyjnych pojazdu podczas ruchu w zakrêcie. Wiêkszo¶æ systemów dzia³a jedynie w zakresie niskich prêdko¶ci pojazdu (do 40 km/h) aczkolwiek budowane s± te¿ wersje dzia³aj±ce dla ca³ego zakresu prêdko¶ci.

dok³adniej:
http://pl.wikipedia.org/wiki/ASR

konixxx
User
Posty: 7
Rejestracja: 24 lip 2008, 23:42
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka:

Postautor: konixxx » 26 sie 2008, 0:22

dzieki za info chlopaki, dokladnie o ten od cisnienia ogumienia mi chodzilo i juz dostalem w serwisie, koszt przycisku ok 60zl, tej funkcj inie mam ale chcialem inny gadzet pod to podlaczyc i zeby wygladalo jak seryjne i udalo mi sie...

Awatar użytkownika
malydaras
Dyskutant
Posty: 505
Rejestracja: 04 cze 2007, 12:14
województwo: -------
auto: -------
wersja wyposażenia: -------
silnik: -------
kartoteka:

Postautor: malydaras » 26 sie 2008, 8:45

konixxx pisze:chcialem inny gadzet pod to podlaczyc i zeby wygladalo jak seryjne i udalo mi sie...
pochwal siê co tam nabroi³e¶ :?:
MkV 1.9TDI BXE+

adam75
Żółtodziób
Posty: 32
Rejestracja: 11 paź 2007, 18:55
województwo: pomorskie
auto: Golf Mk5 Plus
wersja wyposażenia: Sportline OEM+
silnik: 2.0 TDI BKD+
kartoteka: brak
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: adam75 » 26 sie 2008, 10:55

no w³a¶nie co? Bo ja z racji ¿e juz mam ten przycisk zajêty musia³em u¿yc za¶lepki i na niej zrobiæ w³±cznik od telefonu Bluetooth
Golf V Plus 2.0 TDI Sportline + kilka modów


Wróć do „Wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości