wszystko o głośnikach przód i tył

Garaż - sprzęt audio, nawigacje, radia CB
pagong
Fan Forum
Posty: 228
Rejestracja: 28 sie 2007
Punkty reputacji: 0
województwo: podlaskie
auto: VW Passat
wersja wyposażenia: Individual
silnik: 2.0 FSI BVX

:)

Postautor: pagong » 17 gru 2008, 13:58

chodzi mi o to czy jakosc dzwieku powinna byc o wiele lepsza niz wrcd300 i czy ta nawigacja sie sprawdzi bo ciekawi mnie czy w ogole da sie jakas inna mape wgrac;p myslalem ze moze ktos ma to radio i powie pare slow, bo z tego co sie orietnuje to alpine jest lepsza firma niz pioneer ale wydaje mi sie ze pioneer tez gdzies tam w czolowce producentow odtwarzaczy samochodowych sie plasuje glowne moje wahania dotycza czy pioneer czy alpine w tej cenie nie bede mial nawgiacji w alpine a nie ukrywam ze nawigacja sie przyda tak samo mozliwosc odtwarzania filmow;p

Awatar użytkownika
racepool
Fan Forum
Posty: 189
Rejestracja: 10 kwie 2007
Punkty reputacji: 0
silnik: 2.0 TDI CBDB
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: racepool » 17 gru 2008, 15:07

Jakosc dzwieku bedzie z pewnoscia lepsza ale na seryjnych glosnikach nie ma co liczyc na kokosy. Zagra troszke bardziej detalicznie, moze glosniej nic poza tym. Co do map to nie wiem - u alpine chodza tylko oryginalne. Generalnie jezeli chodzi o marki pioneer i alpine to w przypadku wszelkich stacji multimedialnych nacisk kladziony jest na bajery, mniej na jakosc dzwieku.

Jezeli chodzi o filmy - ja przez rok uzytkowania ogladalem moze ze 3:)

A nawigacje to nie wiem czy nie lepiej zakupic jako osobna jednostke, ta zintegrowana raczej nie bedzie tak szczegolowa jak np automapa czy mapamap. A polowa ceny za ta stacyjke to wlasnie navi :lol:

pagong
Fan Forum
Posty: 228
Rejestracja: 28 sie 2007
Punkty reputacji: 0
województwo: podlaskie
auto: VW Passat
wersja wyposażenia: Individual
silnik: 2.0 FSI BVX

;]

Postautor: pagong » 17 gru 2008, 18:55

a ty osobiscie jakie radio bys kupil w kwocie 1400??w ogole uwazasz ze to radio warto kupic za ta kwote??bo widzialem w sklepach wysylkowych ponad 5tys kosztuje te radio wiec cena chyba jest ok na to wyglada;p

Awatar użytkownika
racepool
Fan Forum
Posty: 189
Rejestracja: 10 kwie 2007
Punkty reputacji: 0
silnik: 2.0 TDI CBDB
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: racepool » 17 gru 2008, 19:07

Jak za 1400 noweczke to bym sie nie zastanawial, chociazby po to zeby po po jakims czasie sprzedac i jeszcze zarobic 8)

musi byc koniecznie 2din?

pagong
Fan Forum
Posty: 228
Rejestracja: 28 sie 2007
Punkty reputacji: 0
województwo: podlaskie
auto: VW Passat
wersja wyposażenia: Individual
silnik: 2.0 FSI BVX

:)

Postautor: pagong » 17 gru 2008, 19:35

a jesli krotko uzywana?? tak koniecznie 2 dinowe chce radio:)

Awatar użytkownika
racepool
Fan Forum
Posty: 189
Rejestracja: 10 kwie 2007
Punkty reputacji: 0
silnik: 2.0 TDI CBDB
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: racepool » 17 gru 2008, 20:31

Jesli jest sprawna to mysle ze mozna sprobowac, jak nie bedzie odpowiadala to sie sprzeda:) ogolnie w tej cenie 2din plus navi raczej sie nic innego nie znajdzie. Kolega liroyek ma radyjko 2din pioneera, jest ono zbudowane zapewne na podobnych podzespolach jesli chodzi o samo odtwarzanie dzwieku wiec mozna podpytac:)

pagong
Fan Forum
Posty: 228
Rejestracja: 28 sie 2007
Punkty reputacji: 0
województwo: podlaskie
auto: VW Passat
wersja wyposażenia: Individual
silnik: 2.0 FSI BVX

;]

Postautor: pagong » 18 gru 2008, 0:09

zamowilem dzis to radyjko mam nadzieje ze wszystko bedzie ok tylko tak mysle teraz skad wytrzasnac nawigacje mape polski bo ta w orginale tylko ma 33% pokrycia a nie oszukujmy sie orginal stoi ponad tysiaka wiec bardzo drogo no ale nic poki co tamta mapa sie zadowole
:)

Awatar użytkownika
racepool
Fan Forum
Posty: 189
Rejestracja: 10 kwie 2007
Punkty reputacji: 0
silnik: 2.0 TDI CBDB
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: racepool » 18 gru 2008, 12:10

Jak odbierzesz i zamontujesz to pochwal sie fotkami no i oczywiscie wrazeniami :wink:

pagong
Fan Forum
Posty: 228
Rejestracja: 28 sie 2007
Punkty reputacji: 0
województwo: podlaskie
auto: VW Passat
wersja wyposażenia: Individual
silnik: 2.0 FSI BVX

;]

Postautor: pagong » 19 gru 2008, 8:32

ok ale to po swietach dopiero jakos bedzie:)przy takim radiu wypadaloby jeszcze naglosnienie troche ulepszyc :)ale nad tym pozniej sie zastanowie:)

Awatar użytkownika
Danielo
Dyskutant
Posty: 309
Rejestracja: 22 lis 2008
Punkty reputacji: 1
województwo: dolnośląskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Inna
silnik: 2.0 TDI BMM+
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postautor: Danielo » 15 mar 2009, 15:12

Witam podepne sie niejako pod temat zeby nie robic nowego ;) otoz ostatnio wyciagalem radio (cd nie czytalo) i zauwazylem ze wtyczka od glosnikow jest praktycznie cala zapelniona przewodami (po napisach doszedlem ze kabeki od tylnych glosnikow tez wchodza w kostke ;) i teraz pytanie czy mam pociagnieta instalacje pod glosniki w tylne drzwi ?

Awatar użytkownika
Ostry
Żółtodziób
Posty: 53
Rejestracja: 18 mar 2008
Punkty reputacji: 0
silnik: 2.0 TDI CBDB
Lokalizacja: Warszawa

Pod³±czenie g³o¶ników na przód

Postautor: Ostry » 21 mar 2009, 14:03

Mam zamiar zmieniæ fabryczne badziewie na dwudro¿ny zestaw Hertz dsk165 i pod³±czyæ to pod radyjko Clariona. Nie jestem audiofilem, chce to zrobiæ po kosztach i nie chce ¿adnych wzmacniaczy (wiem, wiem ¿e niektórzy powiedz± ¿e bez wzmaka sie nie op³aca) Rozebra³em drzwi ¿eby zobaczyæ jak to wygl±da od ¶rodka i co bedzie mi potrzebne i troche sie przestraszy³em... Wszystko jest podl±czone pod ten jeden "modu³" i nie bardzo wiem co idzie do czego. Czy modu³ ten pe³ni te¿ role fabrycznej zwrotnicy? Je¶li tak to jak poci±gn±c kable i gdzie wpi±æ zwrotnice Hertza?
Czy do woofera i tweeterów bede potrzebowa³ kostek ¿eby je podl±czyæ pod orginalne okablowanie, czy po prostu ci±æ wszystko jak leci?
Zauwa¿y³em te¿ ¿e woofer jest przynitowany do drzwi... Rozwiercac to ¿eby daæ dystansa z MDFu, czy jest jaka¶ inna metoda?
A mo¿e po prostu sie nie pi....æ i pojechaæ do jakich¶ magików którzy mi to zamontuj±? :)

Awatar użytkownika
Tyson
Moderator
Posty: 4060
Rejestracja: 16 sty 2009
Punkty reputacji: 15
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline OEM
silnik: 1.9 TDI BXE
Lokalizacja: Ostrołęka
kartoteka

Postautor: Tyson » 21 mar 2009, 18:04

jezeli nie robiles nigdy takich rzeczy, albo nei chce mi sie papracz tym to jedz do magikow i oni Ci zrobia. Ja pojechalem, wylozylem kase i nie zaluje, wiem ze mam dobrze zrobione i jestem zadowolony.
Co do tych oryginalnych "dystansow" (bo to jest razem z glosnikiem) to trzeba tey nity rozwiercic, malym wiertelkiem i nie ma znaku :) Ja mam zamontowane takie same glosniki co Ty, bo tez chcialem zrobic po kosztach, ale u mnie duzo wiecej przerobek bylo,

Awatar użytkownika
FISHBONE89
Żółtodziób
Posty: 60
Rejestracja: 12 maja 2009
Punkty reputacji: 0
silnik: ---
Lokalizacja: Nysa

Golf Plus - głośniki tył

Postautor: FISHBONE89 » 27 lut 2010, 14:41

Witam.
Kupiłem fabryczne głośniki na tył do Golfa V. Dzisiaj chciałem je zamontować, ściągam ten plastik z drzwi a tu zonk. Nie ma kabla do podłączenia głośników. Zrobiłem fotkę naklejki jaka była na wiązce, która jest podłączona do silniczka od elektrycznych szyb:
I chciałem się zapytać. Czy muszę rozbierać całe auto żeby poprowadzić kabel od głośnika do radia, czy może sama ta wtyczka od głośnika jest gdzieś ukryta?

Awatar użytkownika
Tyson
Moderator
Posty: 4060
Rejestracja: 16 sty 2009
Punkty reputacji: 15
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline OEM
silnik: 1.9 TDI BXE
Lokalizacja: Ostrołęka
kartoteka

Re: Golf Plus - głośniki tył

Postautor: Tyson » 27 lut 2010, 17:10

zeby to mialo rece i nogi musisz puscic sygnal od radia, wiec demontaz kilku elementow jest niezbedny :) Ja tez chcialem wlozyc glosniki na tyl, ale jak sie dowiedzialem, ze vw zaoszczedzil na kablach to dalem sobie spokoj. Potwierdzilo sie to jak robilem przycieme i zadnych kabli nie bylo (nie liczac kabli od el. szyb)

Awatar użytkownika
krz_p
Stary wyga
Posty: 2069
Rejestracja: 12 lut 2007
Punkty reputacji: 2
województwo: wielkopolskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: GTI
silnik: 2.0 TSI BWA
kartoteka

Re: Golf Plus - głośniki tył

Postautor: krz_p » 27 lut 2010, 17:14

jak nie ma głośnikówto i kabli niebędzie, to standard w VW

w rodziców polo nawet kabla od anteny nie było
Golf V GTI
Obrazek


Wróć do „Car-Audio / Navi / CB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości