SWIATLA POSTOJOWE

Usterki, awarie i problemy związane z elektroniką i elektryką (oświetlenie, żarówki, liczniki, alarmy, sterowniki itp...)

SWIATLA POSTOJOWE

Postprzez jarek23 » 6 maja 2007, o 14:51

Witam. Zalozylem sobie diodowe zarowki zamiast tych zwyklych postojowych. No i mam problem. Jak przekrece kluczyk to jak kazdy wie robi sobie diagnoze no i po chwili wyskakuje ze jest spalona zarowka:( No i oczywiscie postojowe po chwili gasna:( A jak wloze normalne zarowki to wszystko ok. Te diodowe swieca jak kluczyka nie przekrece tylko zostanie swiatla wlaczone. Moze ktos ma pomysl jak to obejsc albo co zrobic?
jarek23
Fan Forum
 
Posty: 112
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 22:54
Lokalizacja: Wroclaw/Strzegom
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez gOOlfer » 6 maja 2007, o 18:01

Te¿ to przerabia³em, wydaje mi siê, ¿e problem jest w bardzo ma³ym poborze pr±du przez diodê i komputer traktuje to jako uszkodzenie ¿arówki. Wyj¶ciem z tej sytuacji mo¿e byæ za³o¿enie ¿arówek w stylu np Philips Blue Vision albo jakie¶ inne.
Avatar użytkownika
gOOlfer
Żółtodziób
 
Posty: 77
Dołączył(a): 18 mar 2007, o 08:19
Lokalizacja: Skoczów/Gliwice
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez PotaS » 6 maja 2007, o 18:09

gOOlfer napisał(a):Te¿ to przerabia³em, wydaje mi siê, ¿e problem jest w bardzo ma³ym poborze pr±du przez diodê i komputer traktuje to jako uszkodzenie ¿arówki. Wyj¶ciem z tej sytuacji mo¿e byæ za³o¿enie ¿arówek w stylu np Philips Blue Vision albo jakie¶ inne.


Mo¿e jaki¶ rezystorek w lini zasilania dla zwiêkszenia pr±du. tylko nie wiem czy diody nie bed± s³abij ¶wieciæ . choæ nie powinny. ;)
VW Golf V 1.6 FSI 2005 BLF TrendLine
Obrazek
Avatar użytkownika
PotaS
Stary Ramol
 
Posty: 576
Dołączył(a): 15 kwi 2007, o 01:15
Lokalizacja: Jędrzejów
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.6 FSI BLF
kartoteka: brak

Postprzez gOOlfer » 6 maja 2007, o 18:25

Te diody ju¿ maj± rezystory bo standartowe s± gdzie¶ na 3,3 volta.
Avatar użytkownika
gOOlfer
Żółtodziób
 
Posty: 77
Dołączył(a): 18 mar 2007, o 08:19
Lokalizacja: Skoczów/Gliwice
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez fredric » 6 maja 2007, o 19:50

ciekawe jak bedzie sprawa sie miala z migaczami led bo o postojowkach slyszalem ze nie chca dzialac rezystorek lub Philips Blue Vision sa rozwiazaniem
rrrumsterrrr i kadillak
Obrazek gg 1060988
sprzątam gaszę światła.........widzisz zdublowany temat albo inne nie wiadomo co........pisz to pozamiatam
fredric
Admin
 
Posty: 3221
Dołączył(a): 25 lis 2006, o 16:56
Lokalizacja: oslo/kozienice
Reputacja: 5
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez maluszek » 6 maja 2007, o 20:13

nigdy mnie nie interesowa³o zamienianie ¿arówek na ledy, ale mo¿e po prostu wystarczy wy³±czyæ diagnozê postojowych (centralny kontroler), skoro ¿arówki normalnie ¶wiec± przed diagnoz±: bajt 19 bit 1.

http://bp0.blogger.com/_y2Yifl1vjns/RbOjoSN2U6I/AAAAAAAAALU/HY9pIoYziuY/s1600-h/cec-20.jpg
maluszek
Dyskutant
 
Posty: 763
Dołączył(a): 17 sty 2007, o 00:09
Lokalizacja: Z daleka
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez fredric » 6 maja 2007, o 20:28

maluszek a jest mozliwosc wylaczenia diagnozy migaczy??
rrrumsterrrr i kadillak
Obrazek gg 1060988
sprzątam gaszę światła.........widzisz zdublowany temat albo inne nie wiadomo co........pisz to pozamiatam
fredric
Admin
 
Posty: 3221
Dołączył(a): 25 lis 2006, o 16:56
Lokalizacja: oslo/kozienice
Reputacja: 5
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez maluszek » 6 maja 2007, o 21:04

fredric napisał(a):maluszek a jest mozliwosc wylaczenia diagnozy migaczy??


na to wygl±da:

http://bp0.blogger.com/_y2Yifl1vjns/RbOjoSN2U5I/AAAAAAAAALM/Z6yZvNJHtII/s1600-h/cec-19.jpg

jak widaæ osobno boczne, osobno reszta (te opisy w vag-com s± do¶æ namieszane momentami). za efekt nie gwarantuje, bo jak pisa³em ma³o mnie interesuje wymiana ¿arówek na ledy. ale spróbowaæ mo¿na jak kto¶ siê uprze.
maluszek
Dyskutant
 
Posty: 763
Dołączył(a): 17 sty 2007, o 00:09
Lokalizacja: Z daleka
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez fredric » 6 maja 2007, o 21:09

he to jest cos bedzie szansa na zmiane na pelen led. trzeba to sprawdzic.
rrrumsterrrr i kadillak
Obrazek gg 1060988
sprzątam gaszę światła.........widzisz zdublowany temat albo inne nie wiadomo co........pisz to pozamiatam
fredric
Admin
 
Posty: 3221
Dołączył(a): 25 lis 2006, o 16:56
Lokalizacja: oslo/kozienice
Reputacja: 5
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez jarek23 » 10 maja 2007, o 21:46

Tylko zeby to zmienic to trzeba miec kabel a ja nie posiadam. A co do dolozenia jakis rezystorow to bedzie ciezko chyba zeby kable pociac. A troche mi sie nie chce bawic dla jakis zarowek. A moze mi doradzicie jakis kabel?? i jakis programik:)
jarek23
Fan Forum
 
Posty: 112
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 22:54
Lokalizacja: Wroclaw/Strzegom
Reputacja: 0
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez jabart » 12 maja 2007, o 18:18

Zapnij równolegle rezystor o warto¶ci ok 40 omów i mocy ok 4W co zasymuluje ¿arówkê dla komputera...
jabart
Fan Forum
 
Posty: 355
Dołączył(a): 24 lis 2006, o 19:59
Lokalizacja: Wawka
Reputacja: 1
województwo: mazowieckie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka:

Postprzez BRUNO55 » 13 maja 2007, o 08:36

jarek23 napisał(a):Tylko zeby to zmienic to trzeba miec kabel a ja nie posiadam. A co do dolozenia jakis rezystorow to bedzie ciezko chyba zeby kable pociac. A troche mi sie nie chce bawic dla jakis zarowek. A moze mi doradzicie jakis kabel?? i jakis programik:)


Skontaktuj siê na PW z koleg± maluszek on aktualnie posiada na zbycie kabelek z programem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Avatar użytkownika
BRUNO55
Filantrop
 
Posty: 1229
Dołączył(a): 24 lis 2006, o 13:04
Lokalizacja: CRY
Reputacja: 15
województwo: kujawsko-pomorskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Individual
silnik: 1.9 TDI BKC
kartoteka: viewtopic.php?f=8&t=55


Powrót do Elektryka / Elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

Reklama w serwisie ]  [ Zostań klubowiczem ]  [ Zapytaj o sponsoring ]