Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Garaż - sprzęt audio, nawigacje, radia CB

Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez Suchy_TDI » 25 maja 2012, o 09:57

czy takie radia można zmienić na zasadzie plug&play czy trzeba coś przerabiac?
Suchy_TDI
User
 
Posty: 14
Dołączył(a): 4 paź 2011, o 22:18
Reputacja: 0
Województwo: kujawsko-pomorskie
wersja wyposażenia:
Dane silnika:

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez jurgeen » 25 maja 2012, o 11:17

Musisz wymienić gatewaya na takiego po 2008r.
Obrazek
Avatar użytkownika
jurgeen
Moderator
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 21:19
Lokalizacja: Gdańsk
Reputacja: 10
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: trendline+
Dane silnika: BKC++

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez Suchy_TDI » 25 maja 2012, o 12:31

a ile taka przjemość? :)
Suchy_TDI
User
 
Posty: 14
Dołączył(a): 4 paź 2011, o 22:18
Reputacja: 0
Województwo: kujawsko-pomorskie
wersja wyposażenia:
Dane silnika:

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez jurgeen » 25 maja 2012, o 12:46

koszt gatewaya na allegro + zakodowanie i wymiana(możesz samemu to zrobić mając VCDSa lub powierzyć to odpłatnie komuś w tym biegłemu)
Obrazek
Avatar użytkownika
jurgeen
Moderator
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 21:19
Lokalizacja: Gdańsk
Reputacja: 10
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: trendline+
Dane silnika: BKC++

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez piter_ldz » 27 maja 2012, o 18:38

gateway od 50-180zl w zaleznosci na jaki trafisz
kodowanie dajmy na to 10 minut.
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz
Avatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
 
Posty: 439
Dołączył(a): 27 maja 2010, o 11:47
Lokalizacja: Ldz
Reputacja: 0
Województwo: Ldz
wersja wyposażenia: Był trend :)
Dane silnika: 1.9 TDI BXE+

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez stefan-16 » 9 cze 2012, o 16:33

Bo chyba bez tego Gatewaya będzie wpierdzielał prąd?? Może ktoś podać jakiś numer takiego co będzie pasował.
stefan-16
Dyskutant
 
Posty: 836
Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 14:10
Lokalizacja: WWA,Rdm
Reputacja: 1
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia:
Dane silnika: 2.0TFSI

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez major » 9 cze 2012, o 16:35

1K0 907 530 Q i w górę. Im młodszy tym lepszy.
VW Touran 1T1 i Keyless Go http://youtu.be/b40w8xfera4
Avatar użytkownika
major
Fan Forum
 
Posty: 270
Dołączył(a): 25 mar 2009, o 06:10
Reputacja: 2
wersja wyposażenia:
Dane silnika:

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez stefan-16 » 9 cze 2012, o 16:45

Widzę że kilka firm go robi.
stefan-16
Dyskutant
 
Posty: 836
Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 14:10
Lokalizacja: WWA,Rdm
Reputacja: 1
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia:
Dane silnika: 2.0TFSI

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez poek » 9 cze 2012, o 18:07

I przejściówkę do anteny
1,9 TDI BXE Comfortline
Obrazek gg 983713
poek
Filantrop
 
Posty: 295
Dołączył(a): 7 maja 2010, o 08:14
Lokalizacja: SCI
Reputacja: 0
Województwo: Śląskie
wersja wyposażenia: comfortline
Dane silnika: 1,9 TDI BXE

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez stefan-16 » 9 cze 2012, o 19:55

Ma ktoś na forum to radyjko u siebie na pokładzie??
stefan-16
Dyskutant
 
Posty: 836
Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 14:10
Lokalizacja: WWA,Rdm
Reputacja: 1
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia:
Dane silnika: 2.0TFSI

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez jurgeen » 10 cze 2012, o 21:42

Tak, ja mam.
Obrazek
Avatar użytkownika
jurgeen
Moderator
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 21:19
Lokalizacja: Gdańsk
Reputacja: 10
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: trendline+
Dane silnika: BKC++

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez stefan-16 » 11 cze 2012, o 07:37

I jak to gra w stosunku do rcd300??
stefan-16
Dyskutant
 
Posty: 836
Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 14:10
Lokalizacja: WWA,Rdm
Reputacja: 1
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia:
Dane silnika: 2.0TFSI

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez jurgeen » 11 cze 2012, o 07:40

moim skromnym zdaniem lepiej, lepszy dźwięk odczuwalny na seryjnych głośnikach (wtedy jeszcze bez wzmaka i suba), ale przyznam szczerze że mi słoń nadepnął na ucho, więc do kogoś innego lepiej to pytanie skierować
Obrazek
Avatar użytkownika
jurgeen
Moderator
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 21:19
Lokalizacja: Gdańsk
Reputacja: 10
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: trendline+
Dane silnika: BKC++

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez stefan-16 » 11 cze 2012, o 09:56

pod wzmacniacz dales konwerter rca czy wysiagnales rca z radia?
stefan-16
Dyskutant
 
Posty: 836
Dołączył(a): 9 wrz 2010, o 14:10
Lokalizacja: WWA,Rdm
Reputacja: 1
Województwo: Mazowieckie
wersja wyposażenia:
Dane silnika: 2.0TFSI

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postprzez jurgeen » 11 cze 2012, o 12:18

Bez konwertera, z radia po prostu pociągnąłem.
Obrazek
Avatar użytkownika
jurgeen
Moderator
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 25 sty 2009, o 21:19
Lokalizacja: Gdańsk
Reputacja: 10
Województwo: pomorskie
wersja wyposażenia: trendline+
Dane silnika: BKC++

Następna strona

Powrót do Car-Audio / Navi / CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Reklama w serwisie ]  [ Zostań klubowiczem ]  [ Zapytaj o sponsoring ]