RCD510 - kompendium wiedzy

Garaż - sprzęt audio, nawigacje, radia CB
Awatar użytkownika
jurgeen
Ramol
Posty: 1461
Rejestracja: 25 sty 2009
Punkty reputacji: 12
województwo: pomorskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline OEM+
silnik: 1.9 TDI BKC+
Lokalizacja: Gdańsk
kartoteka

Polskie menu RCD510

Postautor: jurgeen » 19 mar 2012, 22:42

Niby niewykonalne, ale jednak: http://allegro.pl/polskie-menu-vw-rcd-5 ... 37000.html
Ktoś ma jakiś patent?
Obrazek

Awatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
Posty: 369
Rejestracja: 27 maja 2010
Punkty reputacji: 1
województwo: łódzkie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BXE
Lokalizacja: Ldz
kartoteka

Re: Polskie menu RCD510

Postautor: piter_ldz » 20 mar 2012, 12:46

wykonalne jest - do jakiegos czasu firma ktora znalazlem chcial ok 400 zl za zmiane wiec tutaj i tak tanio.

look this kiedys tu trafilem :)

Obrazek

ogloszenie bylo z Elektrody...
LINK TUTAJ
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz

Awatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
Posty: 369
Rejestracja: 27 maja 2010
Punkty reputacji: 1
województwo: łódzkie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BXE
Lokalizacja: Ldz
kartoteka

Re: Polskie menu RCD510

Postautor: piter_ldz » 07 kwie 2012, 17:52

PIOTR
Telefon: 607 481 979
miejscowosc Lubin
MOŻLIWOŚĆ WGRANIA POLSKIEGO MENU-150 zł

a teraz cos takiego znalazlem :)
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz

Awatar użytkownika
RadekJurek5
User
Posty: 16
Rejestracja: 18 lis 2008
Punkty reputacji: 0
silnik: 1.4 MPI BCA
Lokalizacja: Warszawa

Radio RCD 510

Postautor: RadekJurek5 » 08 kwie 2012, 22:50

Witam, mam problem z radiem objawiający się tym że po włączeniu raz na jakiś czas pojawia się bialy ekran i przez jakis czas nie znika. Czym to może być spowodowane ?
Golf Plus Goal 1.9 TDI BXE

Suchy_TDI
User
Posty: 14
Rejestracja: 04 paź 2011
Punkty reputacji: 0
silnik: 1.4 MPI BCA

Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: Suchy_TDI » 25 maja 2012, 10:57

czy takie radia można zmienić na zasadzie plug&play czy trzeba coś przerabiac?

Awatar użytkownika
jurgeen
Ramol
Posty: 1461
Rejestracja: 25 sty 2009
Punkty reputacji: 12
województwo: pomorskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline OEM+
silnik: 1.9 TDI BKC+
Lokalizacja: Gdańsk
kartoteka

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: jurgeen » 25 maja 2012, 12:17

Musisz wymienić gatewaya na takiego po 2008r.
Obrazek

Suchy_TDI
User
Posty: 14
Rejestracja: 04 paź 2011
Punkty reputacji: 0
silnik: 1.4 MPI BCA

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: Suchy_TDI » 25 maja 2012, 13:31

a ile taka przjemość? :)

Awatar użytkownika
jurgeen
Ramol
Posty: 1461
Rejestracja: 25 sty 2009
Punkty reputacji: 12
województwo: pomorskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline OEM+
silnik: 1.9 TDI BKC+
Lokalizacja: Gdańsk
kartoteka

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: jurgeen » 25 maja 2012, 13:46

koszt gatewaya na allegro + zakodowanie i wymiana(możesz samemu to zrobić mając VCDSa lub powierzyć to odpłatnie komuś w tym biegłemu)
Obrazek

Awatar użytkownika
piter_ldz
Fan Forum
Posty: 369
Rejestracja: 27 maja 2010
Punkty reputacji: 1
województwo: łódzkie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline
silnik: 1.9 TDI BXE
Lokalizacja: Ldz
kartoteka

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: piter_ldz » 27 maja 2012, 19:38

gateway od 50-180zl w zaleznosci na jaki trafisz
kodowanie dajmy na to 10 minut.
112KM / 275Nm @ 142KM / 332Nm
Obrazek
chomik:piter_ldz

stefan-16
Dyskutant
Posty: 683
Rejestracja: 09 wrz 2010
Punkty reputacji: 1
silnik: 1.4 MPI BCA
Lokalizacja: WWA,Rdm

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: stefan-16 » 09 cze 2012, 17:33

Bo chyba bez tego Gatewaya będzie wpierdzielał prąd?? Może ktoś podać jakiś numer takiego co będzie pasował.

Awatar użytkownika
major
Fan Forum
Posty: 295
Rejestracja: 25 mar 2009
Punkty reputacji: 4
województwo: mazowieckie
auto: VW Touran
wersja wyposażenia: Individual
silnik: INNY DIESEL

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: major » 09 cze 2012, 17:35

1K0 907 530 Q i w górę. Im młodszy tym lepszy.
->Touran 1T1 i KesyLessGo https://www.youtube.com/watch?v=b40w8xfera4
czas dokończyc aktywny tempomat ...

stefan-16
Dyskutant
Posty: 683
Rejestracja: 09 wrz 2010
Punkty reputacji: 1
silnik: 1.4 MPI BCA
Lokalizacja: WWA,Rdm

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: stefan-16 » 09 cze 2012, 17:45

Widzę że kilka firm go robi.

poek
Fan Forum
Posty: 237
Rejestracja: 07 maja 2010
Punkty reputacji: 0
województwo: śląskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Comfortline
silnik: 1.9 TDI BXE
Lokalizacja: SCI

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: poek » 09 cze 2012, 19:07

I przejściówkę do anteny
1,9 TDI BXE Comfortline
Obrazek gg 983713

stefan-16
Dyskutant
Posty: 683
Rejestracja: 09 wrz 2010
Punkty reputacji: 1
silnik: 1.4 MPI BCA
Lokalizacja: WWA,Rdm

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: stefan-16 » 09 cze 2012, 20:55

Ma ktoś na forum to radyjko u siebie na pokładzie??

Awatar użytkownika
jurgeen
Ramol
Posty: 1461
Rejestracja: 25 sty 2009
Punkty reputacji: 12
województwo: pomorskie
auto: Golf Mk5
wersja wyposażenia: Trendline OEM+
silnik: 1.9 TDI BKC+
Lokalizacja: Gdańsk
kartoteka

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Postautor: jurgeen » 10 cze 2012, 22:42

Tak, ja mam.
Obrazek


Wróć do „Car-Audio / Navi / CB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości