Volkswagen Golf MK5

Gara┼╝ - sprz─Öt audio, nawigacje, radia CB
przez MichuVW -  02 lip 2016, 13:30
 ┼é├│dzkie
#232900
Mettenoos pisze:jak si─Ö komu┼Ť samemu nie chce albo nie potrafi to moim zdaniem dobra cena
Potrafić to bym potrafił ale nie mam VCDS żeby to zrobić...
Awatar u┼╝ytkownika
przez Ramzes -  02 lip 2016, 13:31
 kujawsko-pomorskie
#232901
MichuVW pisze:
Mettenoos pisze:jak si─Ö komu┼Ť samemu nie chce albo nie potrafi to moim zdaniem dobra cena
Potrafić to bym potrafił ale nie mam VCDS żeby to zrobić...
To do┼é├│┼╝ ok 50 z┼é i kup vcds zamiast da─ç komu┼Ť zarobi─ç. Na przysz┼éo┼Ť─ç Ci sie przyda :)
przez MichuVW -  02 lip 2016, 13:35
 ┼é├│dzkie
#232903
Ramzes pisze:
MichuVW pisze:
Mettenoos pisze:jak si─Ö komu┼Ť samemu nie chce albo nie potrafi to moim zdaniem dobra cena
Potrafić to bym potrafił ale nie mam VCDS żeby to zrobić...
To do┼é├│┼╝ ok 50 z┼é i kup vcds zamiast da─ç komu┼Ť zarobi─ç. Na przysz┼éo┼Ť─ç Ci sie przyda :)
Może to głupie ale powiesz, gdzie kupię taki vcds z kabelkiem? Na allegro nie widziałem...
przez turzol -  21 lip 2016, 13:59
 ┼Ťl─ůskie
#234704
Jestem po wymianie Gateway w MKV+ i mój VCDS 11.11.7 nie ogarnia kodowania tego modułu. (brakuje aktualnych opisów bajtów)

Czy kto┼Ť m├│g┼éby podes┼éa─ç mi pliki labels do podmiany?

-------------------------------------------------------------------------------
Address 19: CAN Gateway (J533) Labels: None
Part No SW: 7N0 907 530 AN HW: 7N0 907 530 AN
Component: J533 Gateway H56 1642
Revision: H56 Serial number: 09021400F12408
Coding: 3D3F07
Shop #: WSC 12345 123 12345
VCID: 7CFDEA29FFF0469
Awatar u┼╝ytkownika
przez Krzycho -  21 lip 2016, 14:49
 ma┼éopolskie
#234709
na forum jest opis jak uaktywni─ç labelki po przez edycj─Ö odpowiedniego pliku...
przez Bartezz -  02 sie 2016, 17:59
 wielkopolskie
#235903
Koledzy, czy jest kto┼Ť z wielkopolski, a konkretnie z Poznania i by┼éby w stanie pom├│c mi sczyta─ç, prze┼éo┼╝y─ç i zakodowa─ç gateway'a vcds'em?
Awatar u┼╝ytkownika
przez Krzycho -  03 sie 2016, 0:45
 ma┼éopolskie
#235940
obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä i gateway nie ma nic wsp├│lnego z funkcj─ů coming/leaving home...
Awatar u┼╝ytkownika
przez morfeusz747 -  03 sie 2016, 8:28
 wielkopolskie
#235948
Krzycho pisze:obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä i gateway nie ma nic wsp├│lnego z funkcj─ů coming/leaving home...
L'ka obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä tak?
Aha no to lipa narazie Bordnetz'a nie będę wymieniał.
Awatar u┼╝ytkownika
przez Ramzes -  03 sie 2016, 16:00
 kujawsko-pomorskie
#235991
morfeusz747 pisze:
Krzycho pisze:obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä i gateway nie ma nic wsp├│lnego z funkcj─ů coming/leaving home...
L'ka obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä tak?
Aha no to lipa narazie Bordnetz'a nie będę wymieniał.
Aa obs┼éuguje wiecej urz─ůdze┼ä
Awatar u┼╝ytkownika
przez morfeusz747 -  03 sie 2016, 17:54
 wielkopolskie
#236024
Ramzes pisze:
morfeusz747 pisze:
Krzycho pisze:obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä i gateway nie ma nic wsp├│lnego z funkcj─ů coming/leaving home...
L'ka obs┼éuguje wi─Öcej urz─ůdze┼ä tak?
Aha no to lipa narazie Bordnetz'a nie będę wymieniał.
Aa obs┼éuguje wiecej urz─ůdze┼ä
Rozumiem :thank_you: No to wyb├│r jest prosty, a cena w miar─Ö przyst─Öpna, a jaki┼Ť super mod├│w nie planuje, wi─Öc my┼Ťl─Ö ┼╝e AA wystarczy ;) Chyba ┼╝e co┼Ť proponujecie konkretnego.
Awatar u┼╝ytkownika
przez passatos -  23 wrz 2016, 13:48
 wielkopolskie
#239651
Pod┼é─ůcze si─Ö z tematem:
Wymieniłem moduł can getway:
Miałem 1K0 907 530 L
Problem jest taki, ┼╝e mam zamontowan─ů kam─Ö cofania high ze sterownikiem i przy module 1K0 907 530 L wszytstko jest ok - kamera dzia┼éa prawid┼éowo. Natomiast po zmianie na modu┼é 7N0 907 530 AM i po zakodowaniu go w li┼Ťcie po┼é─ůcze┼ä w identyczny spos├│b jak poprzedni na ekranie rns'a pojawia si─Ö komunikat "OBECNIE KAMERA COFANIA JEST NIEDOST─śPNA"
Zaznacze tylko, ┼╝e sterownik kodowa┼éem zaznaczaj─ůc po kolei w li┼Ťciepo┼é─ůcze┼ä, bo w kodowaniu - 07 ,nie przyjmuje kodowania-informacja ┼╝e vcds wykry┼é zmiane d┼éugo┼Ťci kodowania, a nastepnie po zatwierdzeniu go nie przyjmuje.
Jeżeli chodzi o błędy w module to:
02873 - Sterownik układu kamery cofania - brak sygnału/sporadyczny
W starym module ten sam b┼é─ůd, a kamera dzia┼éa :fluff:
Czy kto┼Ť ma poj─Öcie w czym problem?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21